Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Ήττα των Ανδρών Μπιτς Χάντμπολ από την Κροατία στον ημιτελικό

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει τελικά η κυπριακή ομάδα των Ανδρών στο Μπιτς Χάντμπολ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς στον σημερινό ημιτελικό του τουρνουά ηττήθηκε από την πανίσχυρη Κροατία με 2-0 σετ.
Η ομάδα της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, υπέκυψε στην ανωτερότητα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Κροατών, δεχόμενη την ήττα με 2-0 σετ (26-14, 30-20) και πλέον θα αγωνιστεί αύριο στις 17:00 με αντίπαλο την Ιταλία για μια θέση στο βάθρο. Οι Ιταλοί, στον άλλο ημιτελικό του τουρνουά, ηττήθηκαν από τους Ισπανούς με 2-0 σετ.
Στον σημερινό αγώνα, η ομάδα του Ανδρέα Σοφοκλέους ήταν ανταγωνιστική μόνο στα πρώτα λεπτά του πρώτου σετ. Συγκεκριμένα, η κυπριακή ομάδα ήταν στην ισοπαλία 6-6 στα πρώτα δύο λεπτά, με τους Κροάτες να αυξάνουν σιγά σιγά τη διαφορά στη συνέχεια, πρώτα σε 8-6 και στη συνέχεια σε 10-6. Από εκείνο το σημείο, η ομάδα της Κροατίας «πάτησε γκάζι», αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά (18-8, 24-12). Τελικά, το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με την Κροατία να το κερδίζει άνετα με 26-14.
Στο δεύτερο σετ, οι Κροάτες ξεκίνησαν όπως ακριβώς τελείωσαν το πρώτο, δυνατά και αποφασιστικά ώστε να μην επιτρέψουν στην κυπριακή ομάδα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει το σετ. Το αρχικό 10-0 ήταν χαρακτηριστικό των πρώτων αγωνιστικών λεπτών του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια οι Κροάτες απλώς συντήρησαν αυτή τη διαφορά ασφαλείας, κερδίζοντας στο τέλος το 2ο σετ με 26-14 και τον αγώνα με 2-0.
Σύνθεση της Ομάδας:
Ανδρέας Σοφοκλέους (Προπονητής)
Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Ιωάννης Ιωαννίδης, Χαράλαμπος Πατρύφωνος, Κυριάκος Βορκάς, Πέτρος Πούπας, Ανδρέας Στυλιανού, Νικόλας Σιωτερ, Στέφανος Στεφάνου, Γεώργιος Ιωάννης Κρητικός, Μιχάλης Λύρας.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search