Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσε στο λαιμό του ο Denis Taradin

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσε στο λαιμό του σήμερα ο Denis Taradin, στην τελετή απονομής των μεταλλίων του αγωνίσματος της Αετοσανίδας στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023».
Ο Κύπριος αθλητής της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, με 21 βαθμούς, κατέλαβε σήμερα την 3η θέση στο αγώνισμα του kiteboarding πίσω από τους Γάλλους Maxime Nocher, που κατέκτησε το χρυσό και Axel Mazellaπου κατέκτησε το αργυρό.
Η κυπριακή σημαία ανέβηκε στο τρίτο επίπεδο κάνοντας περήφανους όλους στην κυπριακή αποστολή. Την απονομή στους νικητές του αγωνίσματος έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά την τελετή απονομής των μεταλλίων, ο «χάλκινος» Denis είπε αρχικά πως αισθάνεται πολύ χαρούμενος που κατάφερε να φέρει για την Κύπρο το χάλκινο μετάλλιο στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, το οποίο ήταν το τέταρτο συνολικά σε αυτές διοργανώσεις για την χώρα.
«Ήλπιζα πραγματικά για το Χρυσό, αλλά σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, τα κύματα τεράστια και ο αέρας δυνατός. Όμως κατάφερα να τα διαχειριστώ και παρόλο που δυσκολευόμουν, προσπαθούσα να κρατήσω και κατάφερα να κρατήσω την τρίτη θέση και αυτό είναι υπέροχο και νιώθω πολύ ωραία», είπε.
Ο Denis είπε στη συνέχεια πως για τον ίδιο η σεζόν μόλις ξεκίνησε, καθώς έχει ενώπιον του στη συνέχεια έξι με επτά ακόμα διεθνείς διοργανώσεις φέτος, ενώ παράλληλα θα προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Ερωτηθείς για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι πριν από τρεις εβδομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τερμάτισε 6ος εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την Κύπρο στο Kiteboarding. «Ο στόχος είναι εκεί, και είναι το μετάλλιο προφανώς», τόνισε, σημειώνοντας πως σε κάθε αγώνα πλέον ο στόχος είναι να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, να μαθαίνει όσο το δυνατόν περισσότερα προκειμένου να προσαρμοστεί και να εξασκηθεί μέχρι τότε. Και όταν θα έρθει εκείνη η μέρα, κατέληξε, να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει δουλέψει για να είναι σε θέση να πάει για το χρυσό μετάλλιο.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search