Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Συγχαρητήρια Μάριε, Μαριλένα, Αλέξανδρε! Στα προγράμματα Olympic Solidarity της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και οι τρεις αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες την τελευταία εβδομάδα

Ως πολύ επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η περασμένη εβδομάδα για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού είδε τις Ολυμπιακές προκρίσεις των Κυπρίων αθλητών να αυξάνονται από τρεις σε έξι, ενώ και τα αθλήματα που θα εκπροσωπηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αυξήθηκαν και αυτά από δύο σε τέσσερα, με την προοπτική για ακόμα περισσότερα στο προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κρίνεται το γεγονός ότι και οι τρεις τελευταίοι αθλητές που εξασφάλισαν τις Ολυμπιακές προκρίσεις και θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή ομάδα στο «Paris 2024», είναι ενταγμένοι σε προγράμματα Olympic Solidarity. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις επιλογές που έγιναν, ιδιαίτερα όταν οι αθλητές προέρχονται από αθλήματα όπως η ξιφασκία, που για πρώτη φορά επιτυγχάνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δίνει ξεχωριστή ενέργεια τόσο στην ΚΟΕ όσο και στους αθλητές μας, αλλά και στις ομοσπονδίες τους. Παράλληλα οι επιλογές αυτές και οι προκρίσεις ενισχύουν και την αξιοπιστία της ΚΟΕ προς τη ΔΟΕ. Σημειώνεται ότι τόσο το διεθνές σώμα του Ολυμπισμού όσο και το Olympic Solidarity παρακολουθούν και ενημερώνονται για τις προσπάθειες και την πορεία των αθλητών οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα προγράμματα του Olympic Solidarity.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΦΑΛΙΔΗΣ
Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης (ξιφασκία) είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα Continental Athlete Support Grant, το οποίο επιχορηγεί έξοδα προετοιμασίας και συμμετοχής σε αγώνες που κρίνονται χρήσιμοι για το γενικότερο του προπονητικό πρόγραμμα.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ
Η Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα) από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Olympic Scholarships for athletes «Paris 2024» το οποίο προσφέρει υποτροφίες για προετοιμασία αθλητών, για να εξασφαλίσουν πρόκριση και στη συνέχεια να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024». Είναι επίσης ενταγμένη στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, στο οποίο συνδράμει τα τελευταία χρόνια και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ταυτόχρονα, η Μαριλένα στηρίζεται -σε συνεργασία με την ΚΟΕ- και από τον πλατινένιο χορηγό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Κύπρου.

ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο Μάριος Γεωργίου (γυμναστική) είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα Continental Athlete Support Grant. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ELIT αθλητές που στοχεύουν να συμμετάσχουν σε περιφερειακούς, ηπειρωτικούς και παγκοσμίου επιπέδου αγώνες, πολυ-αθλητικούς αγώνες, Κοινοπολιτειακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, ο Μάριος στηρίζεται -σε συνεργασία με την ΚΟΕ- και από τον πλατινένιο χορηγό της ΚΟΕ, ΟΠΑΠ Κύπρου, καθώς επίσης και από την Toyota Κύπρου, Mobility Partner της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Για ακόμη μια φορά η ΚΟΕ συγχαίρει του τρεις αθλητές και τις ομοσπονδίες τους για την πρόκριση και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ολυμπιακή μας ομάδα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, η ΚΟΕ υπενθυμίζει για άλλη μια φορά και τονίζει ότι εμπιστεύεται και στηρίζει όλους τους αθλητές και αθλήτριες στην προσπάθεια τους για διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καθώς και τις ομοσπονδίες τους.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της. Τον πλατινένιο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και LOGICOM, τους αργυρούς χορηγούς MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, τη ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (χορηγός ιατρικών υπηρεσιών), την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), την DELOITTE (Professional Services Partner) και την CABLENET (Communications Partner) για τη συνεργασία και την στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Μαΐου 2024

 

 

Search