Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Ελένα Κουλιτσένκο: «Με ενθουσιάζει η προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ενθουσιασμένη με την προοπτική να εκπροσωπήσει την Κύπρο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αποτελέσει για πρώτη φορά μέλος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού, δηλώνει η Ελένα Κουλιτσένκο. «Είναι υπέροχο που είμαι μέλος της κυπριακής ομάδας. Διανύουμε μια Ολυμπιακή χρονιά και είμαι ενθουσιασμένη με την προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δηλώνει η 21χρονη άλτρια, η οποία κατά την περσινή χρονιά προκρίθηκε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του στίβου. Σήμερα βρίσκεται στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας φτάσει έως και το Νο15.

Η Κουλιτσένκο απέσπασε πρόσφατα το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» της ΚΟΕ ως η κορυφαία αθλήτρια της Κύπρου για το 2023. Το βραβείο απονεμήθηκε στη διάρκεια της ετήσιας τελετής βράβευσης Εφήβων - Νεανίδων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την αθλήτρια να απευθύνει ευχαριστίες στην ΚΟΕ για την τιμή της ανάδειξής της ως κορυφαία της χρονιάς και γενικότερα για την στήριξη που της παρέχει. Η εκδηλωση είχε φιλοξενηθεί στην αίθουσα «ΟΠΑΠ - Ευ Αγωνίζεσθαι», που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους τιμηθέντες και τον κόσμο.

Στις 30 Μαρτίου 2024 η Κουλιτσένκο ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου της Λεοντίας Καλλένου, με άλμα στα 1.93μ, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ. Κατά το 2023 η Ελένα είχε εξαιρετικές επιτυχίες. Ήταν 13η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τους αργυρούς χορηγούς της, ALLIANZ, MEDOCHEMIE και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ για τη συνεργασία και την στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
08 Μαΐου 2024

 

 

Search