Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και Προέδρου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Χρυσοστόμου στην παρουσία των Σπύρου Καπράλου και Ισίδωρου Κούβελου

Την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και του ιδίου προσωπικά να στηρίξει τις προσπάθειες τόσο των αθλητών και αθλητριών όσο και των Ομοσπονδιών τους, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024», αλλά και την ανάπτυξη του αθλητισμού της Κύπρου, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιο Α. Χρυσοστόμου.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/6) στο Ολυμπιακό Μέγαρο, πριν την τελετή παράδοσης της σημαίας στους αθλητές της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας - TeamCyprus και σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώτης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη όλων των φορέων έτσι ώστε οι αθλητές μας να επιτύχουν την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ανά τετραετία : «Μια γιορτή χαράς για όλο τον πλανήτη, στην οποία η μικρή μας πατρίδα, η Κύπρος μας δηλώνει υπερήφανα παρούσα, μετά την επίμονη και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρυσοστόμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την προετοιμασία της αποστολής για το Παρίσι και τις ενέργειες που γίνονται από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εξασφαλιστούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για τους αθλητές μας.

Από την πλευρά του ο κ. Καπράλος, έδωσε την εικόνα των προετοιμασιών της οργανωτικής επιτροπής για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων, έξι περίπου εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης της 26ης Ιουλίου.

Αμφότεροι οι κ.κ. Καπράλος και Κούβελος υπογράμμισαν την εξαιρετική συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και το ότι τόσο η ΚΟΕ όσο και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου είναι από τις πιο δραστήριες διεθνώς.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Ιουνίου 2024

 

 

Search