Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση η Ολυμπιακή Ομάδα

Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σε τρεις πόλεις ενόψει 33ων Ολυμπιακών Αγώνων (Παρίσι-Μασσαλία-Σατορού)

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Νίκος Σοφιόπουλος (Λειτουργός Τύπου ΚΟΕ)

Οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες «Paris 24» βρίσκονται προ των πυλών. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, συγκεντρώνει στο Παρίσι τους κορυφαίους αθλητές όλου του κόσμου και παράλληλα στέλνει το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων, που τόσο έχει ανάγκη ο πλανήτης στις μέρες μας.

Η τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκτός σταδίου, σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων στα νερά του Σηκουάνα, θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς την προσπάθεια των διοργανωτών για την προβολή σε όλο τον πλανήτη της διοργανώτριας πόλης του Παρισιού αλλά και άλλων πόλεων της Γαλλίας. Επιπρόσθετα θα επιχειρήσει να αναδείξει την επερχόμενη διοργάνωση ως αυτήν που θα κινηθεί στους ρυθμούς μεθόδων διεξαγωγής, προβολής και επικοινωνίας που θα υποστηρίζονται από την ταχεία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Ανάμεσα στις 205 συμμετοχές Ολυμπιακών Επιτροπών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες (12 περισσότερες από τα κράτη του ΟΗΕ), η Κύπρος θα συμμετάσχει με δική της ομάδα για 12η συνεχή φορά, μετά την πρώτη της συμμετοχή στη Μόσχα το 1980.

Στην αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής περιλαμβάνονται 15 αθλητές /αθλήτριες, οκτώ διαφορετικών αθλητικών ομοσπονδιών που θα αγωνιστούν κατά σειρά ως ακολούθως :
Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική / Σύνθετο και Ατομικό), Σοφία Ασβεστά (Τζούντο /52Kg), Νατάσα Λάππα (Ιστιοπλοΐα/IQFOIL), Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία/Foil), Αντωνίου Κάλια (Κολύμβηση 100μ.), Αντωνίου Νικόλας (Κολύμβηση 100μ.), Μακρή Μαριλένα (Ιστιοπλοΐα / ILCA6), Κοντίδης Παύλος (ILCA7), Έλενα Κουλιτσένκο (Στίβος /Ύψος), Ολίβια Φωτοπούλου (Στίβος / 100μ., 200μ,), Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή /Σκητ), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία / Δρόμου), Ντένις Ταραντίν (Ιστιοπλοΐα / Kite), Μίλαν Τραΐκοβιτς (Στίβος / 110μ.Εμπ.), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική / Σύνθετο, Ατομικό).

Σημαιοφόροι της κυπριακής ομάδας στην τελετή έναρξης θα είναι οι Μίλαν Τραΐκοβιτς και Έλενα Κουλιτσένκο.

Η πλειοψηφία των αθλητών της «Team Cyprus» θα βρεθεί στη Γαλλία πριν την τελετή έναρξης, Στο Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται ήδη ο Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), η τετράδα των Ιστιοπλόων προπονείται εδώ και μέρες στα νερά της Μασσαλίας (Μαριλένα Μακρή, Νατάσα Λάππα, Παύλος Κοντίδης και Ντένις Ταραντίν), ενώ η Κωνσταντίνα Νικολάου μετέβη και προπονείται ήδη στο Σατορού όπου θα διεξαχθεί το άθλημα της Σκοποβολής. Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα φτάσουν στο Παρίσι και θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό οι ομάδες του Τζούντο, της Κολύμβησης, της Ξιφασκίας και του Στίβου. Μαζί τους ταξιδεύει και ο αρχηγός της Κυπριακής αποστολής κ. Γιώτης Ιωαννίδης.
Η Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία) και η Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική), θα μεταβούν στη Γαλλία τη δεύτερη εβδομάδα των αγώνων.

Πρώτος στους αγώνες ο Μάριος Γεωργίου
Ο πρώτος αθλητής που θα ριχτεί στη μάχη είναι ο Μάριος Γεωργίου αφού στις 27 Ιουλίου στο «Μπερσί» θα ξεκινήσουν τα αγωνίσματα της Ενόργανης Γυμναστικής. Εξαιρετικά σημαντικός ο αγώνας για τον κύπριο πρωταθλητή Ευρώπης, αφού μέσω του προκριματικού θα διεκδικήσει την πρόκριση του στην τελική 24άδα του Σύνθετου (31/7), αλλά και στους τελικούς των έξι ατομικών οργάνων (3,4 & 5 /8).
Ο Γεωργίου αντιμετώπισε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα γεγονός που του στέρησε αρκετές προπονήσεις : «Βάζουμε αρκετή ένταση παρά το ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο προπονήσεων πριν από τους αγώνες γιατί πρέπει να καλύψουμε έδαφος στο θέμα φυσικής κατάστασης. Ο Μάριος είναι αρκετά έμπειρος και μπορεί να το διαχειριστεί. Στοχεύουμε σίγουρα στον τελικό του Σύνθετου και από κει και πέρα, οι τελικοί των οργάνων θα εξαρτηθούν από λεπτομέρειες» σημειώνει ο προπονητής του Παναγιώτης Πετρίδης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Μάριος Γεωργίου θα αγωνιστεί στον προκριματικό στο Β΄ γκρουπ και ο αγώνας του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 15.30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Κύπρου). Θα αγωνιστεί κατά σειρά στο Έδαφος, Πλάγιο Ίππο, Κρίκους, Άλμα, Δίζυγο και Μονόζυγο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και ιδιαίτερα στην Υπουργό Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

 

 

Search