Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022” : Αγωνιστικό Πρόγραμμα Σάββατο 30 Ιουλίου

Πρεμιέρα για το Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία
Συνέχεια για την αποστολή της ΚΕΚΑ με 11 αθλητές σε πέντε αθλήματα

Με τη συμμετοχή 11 αθλητών σε πέντε αθλήματα συνεχίζει την παρουσία της στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπέρμινγχαμ η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων. Το Σάββατο 30 Ιουλίου, έχει πρεμιέρα το Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών, ενώ συνέχεια θα έχουμε στην Κολύμβηση, την Ενόργανη Γυμναστική την Επιτραπέζια Αντισφαίριση και την Πυγμαχία.

Ενόργανη Γυμναστική
Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σύνθετου Ατομικού και αν μπορέσει σε κάποιο εκ των τεσσάρων ατομικών οργάνων η Τατιάνα Μπατσουρίνα θα αγωνιστεί στον προκριματικό, σε αγώνα που θα διεξαχθεί το πρωί (09.00).

Κολύμβηση
Τρεις κολυμβητές θα συμμετάσχουν στους πρωινούς προκριματικούς. Το ψηλό επίπεδο των αγώνων, δίνει την ευκαιρία να κυνηγήσουν ατομικές επιδόσεις και όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, αφού ο στόχος της συμμετοχής σε τελικό είναι πολύ δύσκολος.
Ο Χρίστος Μανώλη θα αγωνιστεί στα 200μ. Ελεύθερο, η Άννα Χατζηλοΐζου στα 50μ. Ελεύθερο και ο Παναγιώτης Πανάρετος στα 100μ. Πρόσθιο.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Η ομάδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αγωνίζεται στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του ομίλου της με αντίπαλο την πανίσχυρη Νιγηρία, που είναι μία εκ των διεκδικητριών του χρυσού μεταλλίου. Η Κύπρος βρίσκεται κοντά στην πρόκριση της στην οκτάδα του Ομαδικού Ανδρών και ενδεχόμενη νίκη θα της δώσει και την πρωτιά στον όμιλο.

Beach Volley
Το Μπιτς Βόλεϊ κάνει πρεμιέρα με τις προσπάθειες της αντρικής ομάδας που συγκροτούν οι Αντώνης Λιοτατής και Χαράλαμπος Ζορπής. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν δώδεκα ομάδες που χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους. Η Κύπρος βρίσκεται στον τρίτο όμιλο και ο πρώτος αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία που θα αρχίσει στις 20.00 περίπου, είναι αρκετά σημαντικός σε ότι αφορά την προσπάθεια πρόκρισης στην οκτάδα της διοργάνωσης. Οι άλλες δύο ομάδες του Ομίλου είναι η Αγγλία και το Τουβαλού.

Πυγμαχία
Στην Πυγμαχία ο Ραφαήλ Πάφιος θα αγωνιστεί στον Α΄ γύρο των 71Kg με αντίπαλο τον πρωταθλητή των Κουκ Άιλαντς Τοχερίρ Χάλλετ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες που αναφέρονται είναι Αγγλίας, δύο ώρες διαφορά από Κύπρο)

Ενόργανη Γυμναστική
09.00-10.40 Προκριματικός (Γ) Σύνθετο / Ατομικών Οργάνων Μπατσούρινα Τατιάνα

Κολύμβηση
11.30 200μ. Ελεύθερο (Α) Προκριματικός Μανώλη Χρίστος
10.47 50μ. Ελεύθερο (Γ) Προκριματικός Χατζηλοΐζου Άννα
11.05`100μ. Πρόσθιο (Α) Προκριματικός Πανάρετος Παναγιώτης

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Ομαδικό Αδρών / Group 2 (Προκριματικός)
12.00 Κύπρος – Νιγηρία
(Κύπρος : Μάριος Γιάγκου, Ιωσήφ Ηλία, Σιαρπέλ Ηλία, Χρήστος Σάββα)

Beach Volley
20.00 Κύπρος-Νέα Ζηλανδία (Α) (Όμιλος C)
(Κύπρος : Αντώνης Λιοτατής, Χαράλαμπος Ζορπής)

Πυγμαχία
20.00 71Kg Α΄γύρος
Πάφιος Ραφαήλ (CYP) Vs Toheriri Hallet (COK)

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
29 Ιουλίου 2022

 

 

Search