Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" : Δύο προκρίσεις σε Ενόργανη και Πυγμαχία - Πολύ καλές παρουσίες σε Κολύμβηση και Μπιτς Βόλεϊ

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Δύο προκρίσεις, μία στον τελικό του Σύνθετου Ατομικού στην Ενόργανη Γυμναστική από την Τατιάνα Μπατσουρίνα και μια πρόκριση στο Β΄ Γύρο στην Πυγμαχία στην κατηγορία των 71 κιλών από τον Ραφαήλ Πάφιο, πέτυχε το Σάββατο το απόγευμα η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022».

Επίσης, πολύ καλές εμφανίσεις είχαν οι κολυμβητές Άννα Χατζηλοΐζου και Παναγιώτης Πανάρετος στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους αν και δεν πέτυχαν πρόκριση στους τελικούς, ενώ και στο Μπιτς Βόλεϊ το κυπριακό δίδυμο των Ανδρών με τους Αντώνη Λιοτατή και Χαράλαμπο Ζορπή, αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του τουρνουά από τη Νέα Ζηλανδία, στάθηκε πολύ καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ.

Ενόργανη Γυμναστική :
Στην Ενόργανη, η Τατιάνα Μπατσούρινα, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προκριματικού στο Σύνθετο Ατομικό προκρίθηκε στον τελικό στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 14:30 τοπική ώρα.
Η Μπατσουρίνα ολοκλήρωσε τις σημερινές της προσπάθειες με βαθμολογία 43.850, καταλαμβάνοντας την 17η θέση κερδίζοντας μια θέση στον τελικό όπου έχουν προκριθεί οι 18 πρώτες αθλήτριες. Η Τατιάνα πήρε 11.550 στο άλμα, 11.600 στο δίζυγο, 10.100 στη δοκό και 10.600 στις ασκήσεις εδάφους, συγκεντρώνοντας τη βαθμολογία των 43.850.

Πυγμαχία
Στην Πυγμαχία ο Ραφαήλ Πάφιος κέρδισε με 5-0 στα σημεία τον πρωταθλητή των Κουκ Άιλαντς Τοχερίρ Χάλλετ στον Α΄ γύρο των 32 της Κατηγορίας των 67-71Kg. Επόμενος αντίπαλος του Ραφαήλ στον Β΄ γύρο και στη μάχη των «16» θα είναι ο Πρωταθλητής Τανζανίας και ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 2 Αυγούστου.

Κολύμβηση
Στην κολύμβηση, οι δύο Κύπριοι κολυμβητές, Άννα Χατζηλοΐζου και Παναγιώτης Πανάρετος αγωνίστηκαν το Σάββατο το απόγευμα στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό παρά την πολύ καλή τους προσπάθεια.
Η Άννα στα 50μ. Ελεύθερο Γυναικών με χρόνο 25:56 (στα προημιτελικά είχε 25:44 που αποτελεί Νέα Παγκύπρια Επίδοση Νεανίδων) τερμάτισε στην 10η θέση, και ο Παναγιώτης στα 100μ. Πρόσθιο Ανδρών με χρόνο 1:02:76 (στα προημιτελικά είχε 1:02:83), κατέλαβε την 16η θέση.

Μπιτς Βόλεϊ
Στο Μπιτς Βόλεϊ, στην πρεμιέρα της κυπριακής ομάδας, Αντώνης Λιοτατής και Χαράλαμπος Ζορπής ηττήθηκαν από τους Νεοζηλανδούς Bradley Fuller και Sam O’ Dea με 2-0 σετ (21-18 και 21-13), έχοντας πολύ καλή παρουσία στο πρώτο σετ το οποίο διεκδίκησαν ως το τέλος.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο σετ, βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 3-1, όμως ισοφάρισε σε 3-3 με τον αγώνα να πηγαίνει πόντο με πόντο με εναλλαγές στο προβάδισμα μέχρι το 15-13 των Νεοζηλανδών και με τον Ζορπή να έχει κάποια εξαιρετικά σερβίς και τον Λιοτατή κάποια πολύ καλά μπροκ. Η Κύπρος με τρεις συνεχόμενους πόντους κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά και στη συνέχεια να πάρει κεφάλι με 16-15. Ο αγώνας πήγαινε εκ νέου στη συνέχεια πόντο με πόντο μέχρι το 17-17 με τη Νέα Ζηλανδία να κάνει το ξέσπασμα και με τρις συνεχόμενους πόντους να παίρνει σοβαρό προβάδισμα με 20-17. Η κυπριακή ομάδα μείωσε σε 20-18 όμως το τελευταίο αποτυχημένο σερβίς του Ζορπή διαμόρφωσε το τελικό 21-18 του πρώτου σετ.
Στο δεύτερο σετ, οι Νεοζηλανδοί μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν αρχικά με 4-1 και στη συνέχεια διεύρυναν το προβάδισμα τους σε 8-3 και 12-5. Το παιγνίδι πήγαινε εναλλάξ για μερικούς πόντους μέχρι που η Νέα Ζηλανδία με άλλο ένα ξέσπασμα έκανε το 17-9 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το δεύτερο σετ με 21-13 και τον αγώνα με 2-0 σετ.
Νωρίτερα, για τον Όμιλο της Κύπρου, η Αγγλία επικράτησε εύκολα του Τουβαλού με 2-0 σετ, 21-10 και 21-12.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

30 Ιουλίου 2022

 

 

 

Search