Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Οι 11 Κύπριοι αθλητές/τριες του Προγράμματος Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη

Στους έντεκα ανήλθε ο αριθμός των Κύπριων αθλητών και αθλητριών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation), στο οποίο μετέχουν επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ). Για τη διετία 2023 - 2024 το πρόγραμμα έχει δώσει συνολικά 71 υποτροφίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα ενισχύει από το 1999 την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για την Ολυμπιακή πρόκριση, μέσω της χορήγησης Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Δύο αθλήτριες που στηρίζονται από το πρόγραμμα, η Άντρη Χριστοφόρου και η Μαριλένα Μακρή, έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αποτελέσουν μέλη της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι τελευταίες προσθήκες στο πρόγραμμα υπογροφιών είναι αυτές των σκοπευτών Σωτήρη Αντωνίου και Γιώργου Αχιλλέως, της Ναταλίας Χριστοφή και του Αμίν Χατίρι (στίβος) και του Πέτρου Χριστοδουλίδη (τζούντο). Συνεχίζουν στο πρόγραμμα οι κολυμβητές μας Κάλια και Νικόλας Αντωνίου, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (τζούντο), η Άντρη Χριστοφόρου (ποδηλασία), η Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα) και η Κωνσταντίνα Νικολάου (σκοποβολή).

Συμβολικά η παράδοση των υποτροφιών για το 2024 έγινε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία στις 9 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γυναίκα & Ολυμπισμός» της επιτροπής ««Γυναίκα & Αθλητισμός» της ΚΟΕ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ανέδειξε τη σημειολογία της παράδοσης των υποτροφιών σε εκδήλωση που ελάμβανε χώρα επί της οδού Αναστάσιου Λεβέντη, στην πρωτεύουσα.

Τις υποτροφίες παρέδωσαν στους αθλητές εκ μέρους του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) η κα Μαριλένα Νικολάου, που ήρθε από την Αθήνα για την εκδήλωση, μαζί με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου και τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ.κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και Γιώτης Ιωαννίδης, αντίστοιχα, είχαν παρευρεθεί σε εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται με τα εθνικά χρώματα, με τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, για ένα πρωινό γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες, ολυμπιακές αξίες και παιδικά χαμόγελα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Μαΐου 2024

 

 

Search