Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

34η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΟΑΚ : «Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024 και η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών»

Σάββατο 15 Ιουνίου, 09.30 π.μ., Ολυμπιακό Μέγαρο / Αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Στην παρουσία κορυφαίων αθλητικών παραγόντων από την Κύπρο και την Ελλάδα και αθλητών της Ολυμπιακής Ομάδας της Κύπρου που θα λάβουν μέρος στους αγώνες “Paris 2024”, προπονητών και φίλων του Ολυμπισμού, πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο η 34η Σύνοδος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ).

Βρισκόμαστε 50 μόνο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» και η επιλογή της θεματολογίας της 34ης Συνόδου δε θα μπορούσε παρά να συνδυάσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, με το ρόλο και τους σκοπούς λειτουργίας της ΕΟΑΚ. Κεντρικό θέμα της Συνόδου «Ολυμπιακοί Αγώνες “Παρίσι 2024” και η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών».

Χαιρετισμούς στη Σύνοδο θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC), Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος (ΔOA) και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (EΘΝ.O.A.) κ. Γιώργος Αλικάκος. Το καλωσόρισμα στους Συνέδρους θα γίνει από την Κοσμήτορα της ΕΟΑΚ Δρ Κλέα Παπαέλληνα. Η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου μετά από το δικό της χαιρετισμό θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 34ης Συνόδου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής ειδικής τιμητικής διάκρισης στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Κίκη Ν. Λαζαρίδη για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση της ΕΟΑΚ, και θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ο.Α.Κ. – ΕΘΝ.Ο.Α.

Η ΕΟΑΚ έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση των Ετήσιων Συνόδων, κατάρτισε το πρόγραμμα, προσεγγίζοντας το θέμα της Συνόδου από διάφορες οπτικές με την παρουσία των πλέον κατάλληλων και καταξιωμένων ομιλητών. Η διευρυμένη επιλογή της θεματολογίας των ομιλιών και εισηγήσεων που θα κατατεθούν καλύπτει σειρά θεμάτων, προοπτικών αλλά και προβληματισμών γύρω από το σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα και τις Ολυμπιακές αξίες.

Κορυφαίες παρουσίες ομιλητών/εισηγητών αυτές των κ.κ. Σπύρου Καπράλου (Πρόεδρος EOC, Μέλος IOC, Πρόεδρος ΕΟΕ), Ισίδωρου Κούβελου (Πρόεδρος ΔΟΑ), Δρ Μάκη Ασημακόπουλου (Διευθυντής ΔΟΑ), Αλεξάνδρας Καραΐσκου (ΝΟΑ Relations / ΔOA), Γιάννου Μιχαηλίδη (CEO Cablenet Communications Systems PLC), και Ντενίζ Παναγοπούλου (Διευθύντρια ΕΟΑ).

Το πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει επίσης Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η διαδρομή και οι προκλήσεις ενός Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι» που θα έχει ως επικεφαλής της συζήτησης τον Πρόεδρο EOC και Μέλος IOC κ. Σπύρο Καπράλο. Στη συζήτηση θα καταθέσουν απόψεις αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας της Κύπρου.

Θα κατατεθούν επίσης τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή σε Συνόδους της ΔΟΑ από τους Αναστασία Αλεξοπούλου και Νικόλα Αλεξόπουλο (για Ολυμπιακούς πρεσβευτές) και τη Δρ Κλέα Παπαέλληνα (για εκπροσώπους Ολυμπιακών Ακαδημιών και Ολυμπιακών Επιτροπών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Σύνοδο μέσω της ιστοσελίδας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δήλωση Συμμετοχής 34η Σύνοδος ΕΟΑΚ) ή τηλεφωνώντας στα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο τηλ. 22449881.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή / Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
6 Ιουνίου 2024

 

 

Search