Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή : Αναμένουμε από τον κ. Π. Στυλιανού λίγη έστω, υπευθυνότητα. Εμπάθεια, ασύστολα ψεύδη και λάσπη από τον κ. Στυλιανού

Είναι με θλίψη που διαβάσαμε στον Τύπο άρθρο του πρώην Προέδρου του ΚΟΑ, Πάμπου Στυλιανού με τίτλο «Τετραετία Ετσιθελισμού και Αδιαφάνειας», το οποίο αναφέρεται στην ΚΟΕ. Βεβαίως, όλα όσα καταγράφονται αποτελούν ασύστολα ψεύδη, ανακρίβειες, λάσπη και προσβολές, αλλά, αυτό δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη αφού προηγήθηκαν άλλα παρόμοιας φύσεως άρθρα του κ. Στυλιανού. Είναι πλέον φανερό από το περιεχόμενο και το ύφος των εν λόγω άρθρων ότι ο κ. Στυλιανού, προφανώς στη βάση προσωπικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, δεν θέλει να αντιληφθεί και να κρίνει αντικειμενικά τα πεπραγμένα του παρόντος Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Δεν θα σχολιάσουμε τους ψευδείς, προσβλητικούς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς του κ. Στυλιανού τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε ακολουθώντας τις νενομισμένες διαδικασίες.

Θα περιοριστούμε να σχολιάσουμε μόνο τις επαναλαμβανόμενες αναφορές σε ποσό €200.000 που δήθεν καταβλήθηκε προς την ΚΟΕ από τον ΟΠΑΠ και δεν παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΟΕ. Αποτελεί ψεύδος ο ισχυρισμός ότι ο ΟΠΑΠ (στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου θήτευσε κάποτε και ο κύριος Στυλιανού) κατέβαλε στην ΚΟΕ ένα τέτοιο ποσό και αυτό το εξηγήσαμε και ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Αφού ο κ. Στυλιανού γνωρίζει ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε ενώπιον της εν λόγω Επιτροπής θα έπρεπε να γνωρίζει και την απάντηση της ΚΟΕ. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΚΟΕ είχε συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ όπως, εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, ο ΟΠΑΠ καλύψει έξοδα ύψους μέχρι €200.000 που θα περιλάμβαναν έξοδα προετοιμασίας, στήριξης και προβολής των αθλητών της Κυπριακής αποστολής, αλλά, και έξοδα δράσεων που θα είχαν σαν στόχο την προβολή του έργου και του ρόλου της ΚΟΕ για την εξάπλωση των Ολυμπιακών αξιών. Τα έξοδα αυτά καλύπτονταν απ’ ευθείας από τον ΟΠΑΠ χωρίς έστω και ένα σεντ να καταλήξει στα ταμεία της ΚΟΕ. Μάλιστα, ως έχουμε πληροφορηθεί, ο ΟΠΑΠ έχει ενημερώσει το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σχετικά με αυτή την διευθέτηση και τον τρόπο με τον οποίο αυτή υλοποιήθηκε.

Μας λυπεί επίσης το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΚΟΑ, και ο οποίος ισχυρίζεται ότι αγαπά τον αθλητισμό, προσπαθεί με ψευδείς ισχυρισμούς να προκαλέσει αναστάτωση λίγες μόνο βδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αναμέναμε από αυτόν περισσότερο σεβασμό και υπευθυνότητα. Αλλά φαίνεται ότι για αυτόν υπερτερούν της ομαλής προετοιμασίας της Κυπριακής αποστολής, οι προσωπικές ατζέντες.

Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ δεν θα αποπροσανατολιστεί από τακτικές του είδους που εκφράζει ο κύριος Στυλιανού και θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην στήριξη των αθλητών και των Ομοσπονδιών με στόχο μια αξιοπρεπή για την χώρα μας παρουσία στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τέλος, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει ευχαριστίες στους χορηγούς της. Τον πλατινένιο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και LOGICOM, τους αργυρούς χορηγούς MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, τον όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (χορηγός παροχής ιατρικών υπηρεσιών), την DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner) και την CABLENET (Communications) για τη συνεργασία και την στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
7 Ιουνίου 2024

 

 

Search