Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

34η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΟΑΚ :«Τρόπος ζωής η συμπόρευση και προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπισμός και Ολυμπιακές Αξίες είναι έννοιες αλληλένδετες. Αυτός είναι ο σκοπός και στόχος της 34ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, «Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024 και η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Όπως αναφέρει ενόψει της Συνόδου και η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ, Δρ. Κλέα Παπαέλληνα, η οποία παράλληλα είναι και μέλος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, «για μας είναι τρόπος ζωής η συμπόρευση και προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών».

Το εμπλουτισμένο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με την παρουσία κορυφαίων παραγόντων του Ολυμπιακού Κινήματος, θα συμβάλουν αφενός στην επιτυχία της Συνόδου και αφετέρου θα στείλουν τα σωστά και δυνατά μηνύματα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Η Σύνοδος απευθύνεται όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και σε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας (Ομοσπονδίες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, προπονητές, ακαδημαϊκοί, κ.α).

Χαιρετισμούς στη Σύνοδο θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC), Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος (ΔOA), και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (EΘΝ.O.A.) κ. Γιώργος Αλικάκος. Την κήρυξη των εργασιών της 34ης Συνόδου θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου ύστερα από το δικό της χαιρετισμό.

Σημαντική και πολύ ουσιαστική θα είναι η παρουσία αθλητών που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μηνύματα που θα στείλουν. Μιλώντας στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ, για το θέμα αυτό η Δρ. Κλέα Παπαέλληνα είπε: «Οι αθλητές είναι αυτοί που βρίσκονται στο επίκεντρο για να προωθήσουν τις Ολυμπιακές Αξίες. Είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές και θέλουμε να αναδειχθεί η διαδρομή και οι προκλήσεις στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Καπράλο».

Σημαντική και ξεχωριστή στιγμή η υψηλού συμβολισμού τιμητική διάκριση που θα αποδοθεί στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Κίκη Λαζαρίδη, τον άνθρωπο που υπό την προεδρία του πριν από 37 χρόνια, ίδρυσε την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου. Η ΕΟΑΚ πιστή στο ρόλο και τους σκοπούς που εξυπηρετεί, από την 1η μακρινή Σύνοδο του 1987, με πρώτο Κοσμήτορα τον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη συνεχίζει το έργο της για την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών σε όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΑΚ – ΕΘΝ.Ο.Α.. Θα κατατεθούν επίσης τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή σε Συνόδους της ΔΟΑ από τους Αναστασία Αλεξοπούλου Νικόλα Αλεξόπουλο (για Ολυμπιακούς πρεσβευτές) και από τη Δρ Κλέα Παπαέλληνα (για εκπροσώπους Ολυμπιακών Ακαδημιών και Ολυμπιακών Επιτροπών).

Η 34η Σύνοδος σκοπό έχει να καλύψει μια πλούσια και μεγάλη σε σημασία και ουσία θεματολογία, μέσα από τις ομιλίες και εισηγήσεις που θα κατατεθούν γύρω από το σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα. Κορυφαίες παρουσίες ομιλητών/εισηγητών αυτές των κ.κ. Σπύρου Καπράλου (Πρόεδρος EOC, Μέλος IOC, Πρόεδρος ΕΟΕ), Ισίδωρου Κούβελου (Πρόεδρος ΔΟΑ), Δρ Μάκη Ασημακόπουλου (Διευθυντής ΔΟΑ), Αλεξάνδρας Καραΐσκου (ΝΟΑ Relations / ΔOA), Γιάννου Μιχαηλίδη (CEO Cablenet Communications Systems PLC), και Ντενίζ Παναγοπούλου (Διευθύντρια ΕΟΑ).

Η Σύνοδος είναι ανοικτή για το κοινό.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή / Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
12 Ιουνίου 2024

 

 

Search