Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Η ΕΟΑΚ απένειμε Ειδική Τιμητική Διάκριση στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Κίκη Λαζαρίδη

Στο πλαίσιο των εργασιών της 34η; Συνόδου, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου σε Τελετή που ακολούθησε το τελετουργικό της έναρξης, αμένειμε Ειδική Τιμητική Διάκριση στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕ, Κίκη Ν. Λαζαρίδη.

Αναφερόμενη στο σκεπτικό της Τιμητικής Διάκρισης, η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη σταδιοδρομία του Κίκη Λαζαρίδη, είπε ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης είναι ένας άνθρωπος ταυτισμένος με την προσφορά, την οικοδόμηση, την ανάπτυξη και τη γιγάντωση του κυπριακού αθλητισμού.

Η κ. Παπαέλληνα ανέφερε, παράλληλα, ότι πρόθεση τους είναι να τιμήσουν τον άνθρωπο που πριν από 37 χρόνια, οραματίστηκε, και εργαζόμενος με μεθοδικότητα, και επαγγελματισμό, εγκαθίδρυσε σε μια λαμπρή τελετή την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, και στη συνέχεια με σκληρή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες του, την ανέδειξαν σε αυτό που βλέπετε σήμερα.

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον θεμελιωτή του Ολυμπισμού στην Κύπρο, για την εγκαθίδρυση της ΕΟΑΚ το 1987 και για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού και να του απονείμουνε την Ειδική Τιμητική Διάκριση», πρόσθεσε.

Η ΕΟΑΚ, είπε, απονέμει Ειδική Τιμητική Διάκριση στον θεμελιωτή της, Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕ, Κίκη Λαζαρίδη. Την απονομή έκαναν οι κ.κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, Σπύρος Καπράλος και Ισίδωρος Κούβελος.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την ΕΟΑΚ και στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του διεθνούς και του ελληνικού Ολυμπισμού.

Πηγή ΚΥΠΕ / Δήμητρα Νικολάου
17 Ιουνίου 2024

 

 

Search