Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Την ιστιοπλόο Μαριλένα Μακρή «υιοθέτησε» η AJK Wealth Management Ltd

Την 17χρονη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Μαριλένα Μακρή, η οποία πρόσφατα πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», «υιοθέτησε» η AJK Wealth Management Ltd, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) με τίτλο «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο».

Η επισημοποίηση της χορηγικής στήριξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08) στα γραφεία της AJK Wealth Management Ltd στη Λάρνακα, στην παρουσία του προέδρου της εταιρείας Δρ. Ανδρέα Καραπατάκη, της αθλήτριας, του προπονητή της Χάρη Τσώλη και της λειτουργού της ΚΟΕ και υπεύθυνη του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» κα. Άντρη Σιάλου.

Ο κ. Καραπατάκης είναι ένας από τους μόλις 120 Κύπριους Olympians, δηλαδή με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό την κυπριακή σημαία. Πρόεδρος σήμερα της ΑΕΚ Λάρνακας, ο κ. Καραπατάκης αγωνίστηκε το 1988 στους Ολυμπιακούς της Σεούλ στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, στην κλάση 470, όπου πήρε την 28η θέση. Ο ίδιος προέρχεται μάλιστα από οικογένεια με παράδοση στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αφού και οι θείοι του, Μάριος και Δημήτρης Καραπατάκης, αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Μόσχα το 1980. Έτσι και επέλεξε ο ίδιος να «υιοθετήσει» την Μαριλένα Μακρή και το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

«Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και ειδικά οι ιστιοπλόοι σε ένα τόσο δαπανηρό άθλημα, αφού και εγώ όταν ήμουν αθλητής δεν είχα μεγάλη οικονομική άνεση. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα της ΚΟΕ, στην προσπάθεια που κάνουν για να εκπροσωπήσουν επάξια την Κύπρο. Εύχομαι τα καλύτερα στην Μαριλένα και να είναι βέβαιη ότι θα είμαστε δίπλα της στο δρόμο για το Τόκιο».

Από την πλευρά της η αθλήτρια δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Καραπατάκη και την AJK Wealth Management Ltd για την πολύ σημαντική στήριξη που μου προσφέρουν, στο δρόμο μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που μας έφερε κοντά μέσα από το πρόγραμμα ‘Υιοθετήστε έναν Αθλητή’. Αυτή η βοήθεια θα μου δώσει σπουδαία ώθηση στην προσπάθεια που κάνω».

«Υιοθετήστε έναν Αθλητή»
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στην προσπάθεια της να στηρίξει τους αθλητές της προ-Ολυμπιακής μας ομάδας, έχει λανσάρει εδώ και μερικούς μήνες το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο». Παίρνοντας έμπνευση από το εξαιρετικά πετυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στόχος είναι εταιρείες, οργανισμοί, φορείς και ιδιώτες να χορηγούν Κύπριους αθλητές, «στηρίζοντας» τους στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στο Τόκιο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν επωφελείται άμεσα από το πρόγραμμα, αφού ενεργεί απλά ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εταιρειών και αθλητών. Το ύψος της χορηγίας και τα προωθητικά οφέλη που προσφέρουν ως αντάλλαγμα οι αθλητές, αποτελούν «προϊόν» συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Οι χορηγίες ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ και μεγαλώνουν ανάλογα με το επίπεδο του αθλητή ή/και τις απαιτήσεις του χορηγού.

Για την ΚΟΕ, το «κέρδος» της, είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες που θα φέρουν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχής γενομένης από το Τόκιο 2020, αλλά και η δημιουργία κλίματος στήριξης της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας από φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και ιδιώτες!

Αρκετές εταιρείες και οργανωμένοι φορείς έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή», προσφέροντας ήδη σημαντική ώθηση στους αθλητές μας στο δρόμο για το Τόκιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη λειτουργό της ΚΟΕ και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άντρη Σιάλου στα τηλέφωνα 22 449880 και 97 781058 ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
9 Αυγούστου 2019

 

 

Search