Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Η ΚΟΕ βραβεύει στις 31 Ιανουαρίου τους καλύτερους Εφήβους-Νεάνιδες του 2018

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο (7.00 μ.μ.), την Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων 2018, σε έναν ετήσιο θεσμό που καθιερώθηκε το 1985 κατα την διάρκεια της οποία θα απονεμηθούν επίσης τα Βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον τέως Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Αντώνη Δράκο που πρόσφατα ολοκλήρωσε την πολυετή παρουσία του στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Στίβου, τον Γυμναστικό Σύλλογο Ευαγόρα (ΓΣΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς και τον Ιστιοπλόο Τότη Ιορδάνου με το βραβείο Fair Play. Ο αθλητής θα προταθεί επίσης και για το αντίστοιχο παγκόσμιο βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής “Fair Play”.

Σε ότι αφορά τις βραβεύσεις Εφήβων-Νεανίδων 2018, 34 αθλητικές ομοσπονδίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων απέστειλαν τις προτάσεις τους για τους καλύτερους σε κάθε άθλημα, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν ο καλύτερος Έφηβος και η καλύτερη Νεάνιδα όπως επίσης οι καλύτεροι των ομαδικών αθλημάτων. Επιπρόσθετα θα απονεμηθούν τα βραβεία «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» στον καλύτερο Εφήβο αθλητή και την καλύτερη Νεάνιδα αθλήτρια Στίβου, καθώς και το βραβείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον αθλητή που συνδυάζει τις αγωνιστικές επιτυχίες με τις άριστες επιδόσεις στο σχολείο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Χαμπιαούρης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, τα Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, και ο νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24 Ιανουαρίου 2019

 

 

Search