Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ολυμπιακή Ημέρα 2019!

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, τιμά την «Ολυμπιακή Ημέρα», διοργανώνοντας για άλλη μια χρονιά τις εκδηλώσεις εορτασμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, την Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, και το σωματείο ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing. Χορηγός των φετινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου είναι και φέτος η ΟΠΑΠ Κύπρου, Διαχρονικός Χορηγός της ΚΟΕ. Ο χώρος που χτυπά η καρδιά του κυπριακού αθλητισμού, θα ανοίξει για άλλη μια φορά τις πόρτες του στο κοινό, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.30π.μ..

Η εκδήλωση, έχει ως επίκεντρο τις επιδείξεις αθλημάτων, και τους Αγώνες Δρόμου που θα διοργανωθούν. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δουν και να συμμετέχουν σε 20 περίπου διαφορετικά αθλήματα στην παρουσία προπονητών και αθλητών. Θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι αθλητικές Ομοσπονδίες, Καλαθόσφαιρας, Πετόσφαιρας, Χάντμπολ, Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών, Γυμναστικής, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καράτε, Ξιφασκίας, Πάλης, Πεντάθλου-Διάθλου, Τάεκβοντό, Τοξοβολίας, Μπόουλινγκ, Μπριτζ, Σκάκι, Χορού, Aikido και μαζί με χορό Zumba.

Αναφερόμενος στην σημασία των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, που διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε : «Θα είναι ένα διασκεδαστικό τρίωρο, μια μέρα γιορτής, μέσα από το οποίο ευελπιστούμε ταυτόχρονα με τη διασκέδαση, να τους δώσουμε ερεθίσματα και παραστάσεις των Ολυμπιακών Αξιών, του Σεβασμού και της Φιλίας και την ευκαιρία να βιώσουν τα οφέλη που χαρίζει η ενασχόληση με τον Αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η παρουσία του Ολυμπιακού Μεγάρου στα όρια του Δήμου αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα και ιδιαίτερα τα αθλητικά. «Περιποιεί τιμή για τον Δήμο, μια εκδήλωση που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, να έχουμε την ευκαιρία να την συνδιοργανώνουμε με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είμαστε βέβαιοι ότι με την προεργασία που έχει γίνει φέτος, θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Στόχος είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν στο μέλλον ένα από τα σημαντικότερα και μαζικότερα ετήσια αθλητικά γεγονότα στην Κύπρο»

Ο Διαχρονικός Χορηγός ΚΟΕ, η ΟΠΑΠ Κύπρου, θα είναι ο χορηγός των εκδηλώσεων της ερχόμενης Κυριακής. Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Χρήστου, κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή σημειώνοντας: «H ιστορία καταγράφει δίκαια το ρόλο που η ΟΠΑΠ Κύπρου διαδραμάτισε από το 1969 στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της κοινωνίας. Σε αυτά τα 50 χρόνια η ΟΠΑΠ Κύπρου πρόταξε μέσα από τη δράση της στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον αθλητισμό, τις αρχές και αξίες που τιμούμε με την Ολυμπιακή Ημέρα».

Συνδιοργανωτής θα είναι φέτος η Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας εκ μέρους της οποία ο Πρόεδρος Πέτρος Πέτρου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής : «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αξία που το παιχνίδι και ο αθλητισμός έχει στη ζωή κάθε παιδιού, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και κοινωνικού υπόβαθρου. Παράλληλα προσδοκούμε να τα ευαισθητοποιήσουμε να αγαπούν και να σέβονται το φυσικό περιβάλλον, να δημιουργούν φιλίες, να κοινωνικοποιούνται, να συναγωνίζονται μέσα στο πνεύμα του ευ αγωνίζεστε.»

Τους καθιερωμένους αγώνες Δρόμου, ανέλαβε να διοργανώσει Σωματείο ΔΡΟ.ΜΕ.Α. Racing. την παρουσίαση των οποίων, έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing κ. Στάθης Μανώλη, που ανέφερε : «Έχουμε ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του αθλήματος των δρομέων μεγάλων αποστάσεων στην κοινωνία της Κύπρου, τόσο σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού όσο και σε επίπεδο αθλητισμού αναψυχής και υγείας».

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και θα αφορούν κατηγορίες για παιδιά και ενήλικες. Θα είναι απόστασης 1Km για παιδιά και 5Km για ενήλικες, στους δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Μέγαρο. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και το πρωί της Κυριακής πριν την έναρξη των αγώνων, στα συνεργεία που θα βρίσκονται στην είσοδο του Ολυμπιακού Μεγάρου. Όπως κάθε χρόνο θα συμμετέχουν επίσης στους αγώνες δρόμου, δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου». Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα απονεμηθεί Ειδικό Αναμνηστικό Δίπλωμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη. Στην εκδήλωση θα βρεθούν για να φωτογραφηθούν με τα παιδιά, και να παρουσιάσουν τα αθλήματα τους, αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, όπως επίσης και οι μασκότ των χορηγών της ΚΟΕ, της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο ΟΠΑΠάκης και της CYTA o Τέλης.

Και φέτος, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σλόγκαν BeActive και παρούσα θα είναι η πρέσβειρα του θεσμού Κάλλη Χατζηιωσήφ. Η κα Χατζηιωσήφ σημείωσε τα εξής : «Το ευρωπαϊκό δίκτυο πρεσβευτών #BeActive στέλλει ηχηρό μήνυμα : Η ενασχόληση με τη φυσική δραστηριότητα ας αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ποιότητας κάθε σύγχρονης κοινωνίας και ταυτόχρονα ας θεωρηθεί καταλύτης στη βελτίωση του ιδίου του ανθρώπου».

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Παράλληλα, η εκδήλωση θα μεταδίδεται μέσω live link από τον ΣΠΟΡ FM 95.0. με σχολιασμό από τον κ. Σάββα Κοσιάρη στο πλαίσιο της εκπομπής «Αθλητισμός και Πολιτισμός» (09.30-12.00). Η ΚΟΕ εκφράζει επίσης θερμές ευχαριστίες πέραν του Διαχρονικού Χορηγού ΟΠΑΠ Κύπρου, και στους υπόλοιπους της χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν συνολικά το έργο της, τους Μέγα Χορηγούς, RCB Bank, Carbo 1 και Χαραλαμπίδης-Κρίστης και τους Επίσημους Χορηγούς Cyta, Toyota και METRO.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Search