Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Γιορτάστηκε η Ολυμπιακή Ημέρα 2019!

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας». Τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός Αθλητικών Ομοσπονδιών, διοργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου και την Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, και συνδιοργανωτή των αγώνων Δρόμου το Σωματείο «ΔΡΟ.ΜΕ.Α. Racing».

Χορηγός των εκδηλώσεων ήταν και φέτος η ΟΠΑΠ Κύπρου, Διαχρονικός Χορηγός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και χορηγός επικοινωνίας το ΡΙΚ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Προέδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αθλητές-μέλη της Ολυμπιακής ομάδας και πολλοί φίλοι του αθλητισμού.

Κύρια αγωνιστική εκδήλωση του προγράμματος, ήταν οι αγώνες δρόμου για παιδιά και ενήλικες που κάλυψαν αποστάσεις, 1Km και 5Km αντίστοιχα, σε διαδρομή που περιλάμβανε δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Μέγαρο με τις συμμετοχές να είναι εμφανώς αυξημένες τη φετινή χρονιά κύριως των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων. To «ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing» συνέβαλε στην άψογη διοργάνωση του αγώνα, και συμμετείχε με μεγάλο αριθμό αθλητών. Συμμετοχή αθλητών υπήρξε και από άλλα Σωματεία όπως του «Περικλής Δημητρίου», καθώς και πλήθους κόσμου που προσήλθε στο Ολυμπιακό Μέγαρο και συμμετείχε με τα παιδιά του στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητικές ομοσπονδίες Καλαθόσφαιρας, Πετόσφαιρας, Χάντμπολ, Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών, Γυμναστικής, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καράτε, Πάλης, Πεντάθλου-Διάθλου, Τάεκβοντό, Μπόουλινγκ, Μπριτζ, Σκάκι, Χορού, και μαζί με χορό Zumba. Η κάθε ομοσπονδία δημιούργησε το δικό της αγωνιστικό χώρο και προέβη σε επίδειξη των αθλημάτων τους, στην παρουσία αθλητών και προπονητών και στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δικές του ικανότητες στο κάθε άθλημα.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σλόγκαν BeActive με παρούσα την πρέσβειρα του θεσμού Κάλλη Χατζηιωσήφ. Ενώ μεταδιδόταν μέσω live link από τον ΣΠΟΡ FM 95.0. στο πλαίσιο της εκπομπής «Αθλητισμός και Πολιτισμός». Παρέστησαν επίσης οι αθλητές μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Άντρη Ελευθερίου, Άντρη Χριστοφόρου, Ναταλία Ευαγγελίδου και Νικολάου Κωνσταντίνα.

Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν o ΟΠΑΠ-Ακης η Μασκότ της ΟΠΑΠ Κύπρου, και ο Τέλης η Μασκότ της CYTA, οι οποίες παρότρυναν μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στα διάφορα αθλήματα, όπως επίσης και η Χαραλαμπίδης-Κρίστης με τα προϊόντα της που πρόσφερε σε όλους όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις.

Η ΚΟΕ εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και στο κοινό που συμμετείχε. Ευχαριστίες επίσης στο Διαχρονικό Χορηγού ΟΠΑΠ Κύπρου, και στους υπόλοιπους της χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν συνολικά το έργο της, τους Μέγα Χορηγούς, RCB Bank, Carbo One και Χαραλαμπίδης Κρίστης και τους Επίσημους Χορηγούς Cyta, Toyota και METRO.

Ακολουθεί ο πίνακας με τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων δρόμου ανά κατηγορία:
Δρόμος 5km
Γενική Κατηγορία Ανδρών
1. Άρτεμ Λόγκαν
2. Αναστάσιος Κούσης
3. Ρομάν Καρακούλοφ

Γενική Κατηγορία Γυναικών
1. Γεωργία Θεοδοσίου
2. Χριστίνα Κούρρη
3. Βικτωρία Ανδρέου

Εφήβων μέχρι 18 ετών
1. Μάξιμος Πιτσιλλίδης
2. Ιωάννης Παπαευτυχίου
3. Μπομπ Σολωμού

Νεανίδων μέχρι 18 ετών
1. Ελεάνα Μαρία Ολυμπίου
2. Γλυκερία Παναγιώτου
3. Άρτεμις Γεωργιάδου

Άνδρες ηλικίας 19-29
1. Χρίστος Χατζηθωμά
2. Ραϊάν Αχμέτ
3. Γιώργος Φιλίππου

Γυναίκες ηλικίας 19-29
1. Χριστίνα Χιώτη
2. Ναταλία Ευαγγελίδου
3. Κωνσταντίνα Παυλίδου

Άνδρες ηλικίας 30-39
1. Πάρης Ιωνά
2. Κωνσταντίνος Αναστασιάδης
3. Κωνσταντίνος Καπαρής

Γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών
1. Μαρία Τζιαπούρα
2. Ξένια Βιλανίδου
3. Έλενα Κουζνέτσοβα

Άνδρες ηλικίας 40-49
1. Οσμάν Ατακάν
2. Μάριος Γενακρίτης
3. Μάκης Κουννίδης

Γυναίκες ηλικίας 40-49
1. Μαριάννα Βασιλειάδη
2. Χριστίνα Κοντού
3. Ανν-Μαρί Θεοδώρου Περριέρ

Άνδρες ηλικίας 50-59 ετών
1. Σωκράτης Σωκράτους
2. Αθανάσιος Κωνσταντίνου
3. Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Γυναίκες ηλικίας 50-59
1. Μαρία Παπαχριστοφόρου

Άνδρες ηλικίας ετών 60+
1. Αντώνης Ιωάννου
2. Σπύρος Σπύρου
3. Ιωάννης Ηλία

Παιδικός Δρόμος 1 Km
Αγόρια 6-9 ετών
1. Μάριος Νικηφόρου
2. Χαβιέρ Θεοδώρου – Περριέρ
3. Τσιοπανής Κυπριανός

Κορίτσια 6-9 ετών
1. Μαρία Νεάρχου
2. Δημήτρα Λάμπρου
3. Νάντια Κουδουνάρη

Αγόρια 9-12 ετών
1. Κρίστιαν Μάμα
2. Αντρέας Κλεάνθους
3. Αντώνης Κουννίδης

Κορίτσια 9-12 ετών
1. Εβελίνα Μιχαήλ
2. Μαρία Κωνσταντίνου
3. Μαριάννα Κουδουνάρη

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Search