Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Μπαχάμες 2017 : Αργυρό στο μικτό οι Νέος-Ομήρου, 4ος στο ακόντιο ο Σάββα

Η Ινδία αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Κύπρο στο τένις στην τελευταία μέρα των 6ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, που φιλοξενήθηκαν στις Μπαχάμες. Μετά τις πρωινές (ώρα Μπαχαμών) ήττες της Ελίζα Ομήρου στον τελικό των γυναικών από την Ζιλ Ντεσάι και του Λευτέρη Νέου στο μικρό τελικό από τον Σιντάντ Μπάνθια, στον απογευματινό τελικό του μικτού διπλού το κυπριακό δίδυμο έχασε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) από την Ινδία των Σιντάντ Μπάνθια και Ζιλ Ντεσάι.
 
Μπορεί, λοιπόν, η μέρα να μην κύλησε όπως θα την ήθελαν τα παιδιά, κάτι που ήταν ευδιάκριτο και από την απογοήτευση στο πρόσωπο τους με το τέλος του τελικού του μικτού διπλού, εντούτοις δεν σηκώνει αμφιβολία για την επιτυχία του κυπριακού τένις στις Μπαχάμες, με την κατάκτηση δύο αργυρών μεταλλίων, σε μονό κοριτσιών και μικτό διπλό. Πάντως, η αρχική κατσούφια μετά τον τελικό, έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα και στις χαρές όταν τα δύο παιδιά κρέμασαν στο λαιμό τους τα μετάλλιά τους στην τελετή απονομών!
 
Η Ελίζα Ομήρου κατέκτησε δύο μετάλλια στο τένις, και έγινε έτσι το μοναδικό μέλος της Κύπρου που πήρε πάνω από ένα μετάλλιο, ενώ με μετάλλιο επιστρέφει στην Κύπρο και ο Λευτέρης Νέος.
 
Το κυπριακό αργυρό μετάλλιο στο μικτό διπλό ήταν και το έκτο και τελευταίο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων. Τα τέσσερα αργυρά και δυο χάλκινα αποτελούν μία εξαιρετική συγκομιδή, σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου όπου συμμετείχαν πανίσχυρες χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους.
 
Θυμίζουμε πως τα άλλα πέντε μετάλλια της Κύπρου ήταν το αργυρό νωρίτερα την τελευταία μέρα της Ελίζας Ομήρου στο μονό κοριτσιών του τένις, το αργυρό του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι στα -60 κ. τζούντο, το αργυρό της ομάδας μπιτς βόλεϊ αγοριών (Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης), το χάλκινο της Σοφίας Ασβεστά στα -48 κ. τζούντο και το χάλκινο της Στυλιάνας Κυριακίδου στη σφαιροβολία. Επιπλέον, η Κύπρος πήρε και δύο τέταρτες θέσεις, με τον Κωνσταντίνο Χατζηττοουλή στα 1500 μ. ελεύθερο κολύμβησης και τον Σπύρο Σάββα στον ακοντισμό.
 
ΣΤΙΒΟΣ
4ος στο ακόντιο ο Σπύρος Σάββα
Αν και οι πέντε από τις έξι βολές του ήταν άκυρες (!), εντούτοις ο Σπύρος Σάββα έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο! Στον τελικό του ακοντισμού, που διεξήχθη το απόγευμα (ώρα Νασάου) της Κυριακής 23 Ιουλίου, ο Σάββα έριξε 63.23 μ. στην 5η του προσπάθεια που τον έφερε στην 4η θέση σε σύνολο οκτώ αθλητών. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Όσκαρ Σάλιβαν από την Αυστραλία που έριξε 66.23 μ., ακριβώς τρία μέτρα περισσότερα από τον Κύπριο.
 
Ο 17χρονος ακοντιστής έχει ατομική επίδοση στα 66 μέτρα, έτσι γίνεται αντιληπτό ότι αν του έβγαινε ο αγώνας όπως θα ήθελε, θα μπορούσε να έφτανε μέχρι και το βάθρο.
 
Την ίδια ώρα αγωνιζόταν και η Δέσποινα Χαραλάμπους στο ύψος κοριτσιών. Η 17χρονη δεν μπόρεσε να κάνει τον αγώνα της και με πετυχημένο άλμα στα 1.60 μ. έμεινε στην 8η θέση σε σύνολο εννιά αθλητριών. Αρχικά πέρασε το 1.55 μ. με την τρίτη προσπάθεια, ακολούθως ξεπέρασε τον πήχη στο 1.60 μ. και πάλι με την τρίτη προσπάθεια, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στο 1.65 μ. Η Χαραλάμπους έχει ατομική επίδοση στο 1.73 μ. και το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στο 1.76 μ.
 
Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
 
 
 

 

 

Search