Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπαχάμες 2017: Δύο μετάλλια για την Κύπρο στην 1η μέρα

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα για την Κύπρο στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, στην πρώτη μέρα της αγωνιστικής δράσης την Τρίτη 18 Ιουλίου! Πριν καν διεξαχθεί η τελετή έναρξης, η χώρα μας κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, στο τζούντο. Επιπλέον, η ομάδα μπιτς βόλεϊ πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για τη φάση των ομίλων, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση στα νοκ-άουτ.
 
Τα δύο μετάλλια στο τζούντο
Στο τζούντο, και οι δύο Κύπριοι αθλητές που έκαναν το ταξίδι στο Νασάου ανέβηκαν στο βάθρο! Ο νεότερος αθλητής στην κυπριακή αποστολή, ο 14χρονος (κλείνει τα 15 τον Σεπτέμβριο) Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι έφτασε μέχρι τον τελικό και πήρε τελικά το αργυρό μετάλλιο, ενώ η Σοφία Ασβεστά μέσω του ρεπεσάζ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο και τα κατάφερε.
 
Παρά τη δύσκολη κλήρωση, ο Μπαλαρτζισβίλι έβγαλε εκτός με δύο Ippon (νοκ-άουτ) τους πρώτους του αντίπαλους, τον Άγγλο Χάρι Ζέιν-Πρόσερ και τον Σκωτσέζο Κόνορ Γουίλσον. Στον ημιτελικό ο Γιώργος απέκλεισε με Waza-ari, σε έναν αγώνα τακτικής, τον Ουαλό Κάλουμ Μπένετ. Στον τελικό, ο Μπαλαρτζισβίλι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σίμον Ζούλου από τη Ζάμπια, με αποτέλεσμα να πάρει το αργυρό μετάλλιο.
 
Η 17χρονη Σοφία Ασβεστά, από την πλευρά της, ατύχησε στην κλήρωση. Στον α΄ γύρο κόντρα στην Φιόνα Τόντμαν από τη Σκωτία έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, χάνοντας τελικά με Waza-ari (στα σημεία). Η Σκωτσέζα έφτασε ακολούθως στον τελικό, δίνοντας την ευκαιρία στην Ασβεστά να διεκδικήσει το χάλκινο μέσω του ρεπεσάζ. Απέναντι στη Σόφι Ρόμπινς από την Αυστραλία κέρδισε με Ippon και έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο.
 
«Είναι μεγάλη επιτυχία για το κυπριακό τζούντο» τόνισε ο προπονητής Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης που συνόδεψε τα παιδιά στις Μπαχάμες και τους καθοδήγησε στα μετάλλια. «Τα παιδιά είναι αφοσιωμένα, προπονούνται καθημερινά πρωί και απόγευμα και αυτό είναι το δώρο τους από την προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά είχαν τις ευκαιρίες να προπονηθούν σε καμπ στο εξωτερικό, μετά από ενέργειες του προέδρου μας κ. Σώτο Τρικωμίτη, ένα γεγονός που τους βοήθησε πολύ», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Δύο στα δύο για το μπιτς βόλεϊ
Στο μπιτς βόλεϊ, τα παιδιά του Γιάννη Πετρούδη έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα! Ο 16χρονος Σωτήρης Σιαπάνης και ο 15χρονος Κωνσταντίνος Σκορδής στον πρωινό (ώρα Μπαχαμών) αγώνα απέναντι στη Νότια Αφρική, παρά την κούραση από το ταξίδι που προηγήθηκε, κέρδισαν με 2-0 σετ (21-13, 21-14).
 
Στο δεύτερο ματς για τον α΄ όμιλο, που διεξήχθη το μεσημέρι, επικράτησαν ξανά με 2-0 σετ (21-9, 21-14) αυτή τη φορά απέναντι στη διοργανώτρια Μπαχάμες. Πλέον, το κυπριακό δίδυμο ετοιμάζεται για τον προημιτελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου.
 
Ο προπονητής Γιάννης Πετρούδης μίλησε για την προσπάθεια στα δύο παιχνίδια των ομίλων: «Προσπαθήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα στο γήπεδο, μετά από ένα τόσο κουραστικό ταξίδι. Και όντως, τα παιδιά μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά. Μπορεί οι δύο αντίπαλοι να μην είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, όμως ήμασταν σοβαροί και δεν αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες».
 
Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Search