Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

16o EYOF "Bansca Bystrica 2022" : Τελικοί με βλέμμα στα μετάλλια

Η ΑΝΤΡΙΑ ΠΟΥΡΙΚΚΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Άλλη μια μέρα πέρασε για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τις προσπάθειες αρκετών αθλητών μας να φθάνουν προς το τέλος τους. Άννα Δεμιρτζή και Νικόλας Κοκόσης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους σε αντισφαίριση και μπάτμιντον αντίστοιχα, ενώ η Άντρια Πουρίκκου συνεχίζει στον τελικό του τριπλούν που θα γίνει την Παρασκευή (γύρω στις 19:20 ώρα Κύπρου).
Σήμερα μπαίνει στην μάχη του τελικού της σφυροβολίας η Άντρη Δημητρίου (20:00 ώρα Κύπρου), για την οποία υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να εισέλθει στη ζώνη των μεταλλίων.
Μόνο περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε για την προσπάθεια των παιδιών, αφού τίθενται αντίπαλοι με υψηλού επιπέδου αθλητές, φθάνουν στα όρια τους και συλλέγουν εμπειρίες ενόψει των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Στίβος
Μπορεί η Άντρια Πουρίκκου να μην έπιασε τα δικά της υψηλά στάνταρ, αλλά κατάφερε με άλμα στα 11.72μ να περάσει στον τελικό του τριπλούν που θα γίνει την Παρασκευή (29/07). Αν αποβάλει το άγχος και καταφέρει να πιάσει απόδοση κοντά στο ρεκόρ της (12.50μ), η αθλήτρια του Ρένου Κολοκοτρώνη είναι πιθανόν να κτυπήσει την… πόρτα των μεταλλίων. Μπροστά από την Κύπρια αθλήτρια βρέθηκαν οι Μαρία Νίσιτς (Σερβία, 12.15μ), Τζιόρτζια Ανοέτα (Ιταλία, 12.12), Τατιάνα Περέιρα (Πορτογαλία, 11.81μ) και Λάουρα Λούκας (Ουγγαρία, 11.73μ).

Αντισφαίριση
Η Άννα Δεμιρτζή δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε από την Σλοβένα, Νάλα Κοβάσεβιτς με 2-0 σετ (6-1, 7-5). Η νεαρή Κύπρια δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ των προηγούμενων ημερών, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι έχει όλα τα φόντα για να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα. Με την ήττα της στη φάση των «16», η αθλήτρια της Έλενας Χαραλάμπους ολοκλήρωσε και την παρουσία της στο τουρνουά.

Μπάτμιντον
Ο Νικόλας Κοκόσης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση, καθώς χθες (27/07) ηττήθηκε από τον Γουόρνινγκ Νοα (Λουξεμβούργο) με 2-0 (21-19, 21-11). Ο Κοκόσης με την κόουτς, Ιωάννα Πισσή στο πλευρό του, έγραψε ιστορία στο κυπριακό μπάτμιντον, αφού είναι ο πρώτος αθλητής του συγκεκριμένου αθλήματος που κατάφερε να εισέλθει στους «16» της διοργάνωσης. Το μέλλον είναι μπροστά του, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο όπως έκανε μέχρι στιγμής.

Ενόργανη
Ρεβέκκα Λοΐζου και Άννη Πιπέρη πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (27/07). Ο προπονητής, Τζάζερ Αϊμάν έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, με την καλύτερη επίδοση να είναι της Πιπέρη στο άλμα ως 25η.


Συνεχίζεται η δράση…
Μία απ’ τις καλύτερες αθλήτριες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η σημαιοφόρος μας, Άντρη Δημητρίου, μπαίνει στην μάχη του τελικού σφυροβολίας με βλέψεις για μετάλλιο (20:00, ώρα Κύπρου). Η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραλάμπους είναι εδώ και μέρες συγκεντρωμένη στο στόχο της και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί στην καλύτερη της κατάσταση προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Μετά το time trial της Τρίτης (26/07), η Ελένη Κάσια και οι Λάμπρος Αθανασίου, Παναγιώτης Νικηφόρου μπαίνουν στους δρόμους για το road race. Η Κάσια θα αρχίσει τις υποχρεώσεις τις γύρω στις 12:00 ώρα Κύπρου, ενώ οι Αθανασίου και Νκηφόρου γύρω στις 17:00 ώρα Κύπρου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και την στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοϊατρική Κύπρου, που χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας στους αγώνες.

 

 

Search