Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

16o EYOF "Bansca Bystrica 2022" : Αντρανίκ Αστζιάν «Δεν μπορώ να το πιστέψω!»

Ο ΑΝΤΡΑΝΙΚ ΑΣΤΖΙΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΘΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – Η ΘΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Το… άλμα της ζωής του μέχρι το επόμενο έκανε ο Αντρανίκ Σαρκής Αστζιάν, ο οποίος έπιασε τρομερή επίδοση (14,66μ) και πήρε το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που γίνεται στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.
Ο αθλητής του Ρένου Κολοκοτρώνη, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, και την απονομή έκανε ο κ. Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο 16χρονος άσος (γεννημένος στις 27 Ιουλίου του 2006) εμφανίστηκε ενθουσιασμένος στις πρώτες του δηλώσεις μόλις μετά το τέλος της απονομής: «Είμαι σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Είμαι απόλυτα περήφανος και ευτυχισμένος για το αργυρό μετάλλιο που πήρα στη Σλοβακία», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η προετοιμασία ήταν δύσκολη. Τον Μάρτιο είχα θλάση στον προσαγωγό κάτι που με κράτησε έξω. Είχα πολύ άγχος, μια φάση νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα και ότι η σεζόν είχε τελειώσει. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να πιάσω το όριο (14.20μ) για το Πανευρωπαϊκό στο Ισραήλ και πείσμωσα περισσότερο», συμπλήρωσε.
«Μαζί με τον προπονητή μου, δουλέψαμε σκληρά και ήρθα εδώ στη Σλοβακία πεισμωμένος και συγκεντρωμένος στο στόχο του μεταλλίου. Το πίστεψα! Την προηγούμενη νύχτα του αγώνα είχα πάει στον προπονητή μου και του είπα ότι θα κερδίσω. Το ένιωθα, το πίστεψα και το έκανα πραγματικότητα», επισήμανε καταληκτικά.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και την στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοϊατρική Κύπρου, που χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας στους αγώνες.

 

 

Search