Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

16o EYOF "Bansca Bystrica 2022" : Ποδηλασία / Φεύγουν… γεμάτοι ευρωπαϊκές εικόνες!

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Η αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, εκπροσωπήθηκε και από αθλητές τις ποδηλασίες, οι οποίοι μάζεψαν εμπειρίες στην πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τουρνουά και επιστρέφουν στην Κύπρο με πιο πολύ όρεξη για δουλειά προκειμένου να καταφέρουν να ανέβουν επίπεδο. «Ήταν καλό μάθημα για αυτούς, δεν είχαμε ξανά έλθει σε τέτοιο περιβάλλον. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο, αλλιώς να το λες και αλλιώς να το ζουν οι ίδιοι. Χαίρομαι πολύ που ήρθαμε εδώ, γιατί μαθαίνουμε πολλά απ’ αυτά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανέβουμε ένα σκαλί πιο πάνω και του χρόνου να είμαστε λίγο πιο σωστοί στις υποχρεώσεις μας και λίγο πιο κοντά στις άλλες χώρες», είπε ο προπονητής της ομάδας, Ανέστης Κουρμπέτης.
Δηλώσεις παραχώρησαν και οι ίδιοι οι αθλητές μας. Την αρχή έκανε ο Λάμπρος Αθανασίου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 67η θέση. «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, είχε διάφορες συγκρούσεις. Η μία δυστυχώς με ανάγκασε να χάσω έδαφος. Στο τελευταίο γύρο έγινε μια επίθεση όπου σπάσανε τα γκρουπ», είπε αρχικά για τον αγώνα. «Νιώθω χαρούμενος και μαθαίνουμε και άλλα πράγματα», πρόσθεσε. Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Νικηφόρου, ο οποίος έδωσε τα πάντα αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει στους χρόνους σχολίασε τα ακόλουθα: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα ως εδώ, είναι πολύ ωραία εμπειρία και δύσκολη. Δεν τα πήγα καλά στον αγώνα, αλλά συνεχίζουμε…».
Συμμετοχή είχαμε και στη γυναικεία ομάδα, με την Ελένη Κάσια να έρχεται 66η. Η νεαρή αθλήτρια αν και μόνη της στάθηκε εξαιρετικά στον αγώνα. «Ήταν ο πρώτος μας ευρωπαϊκός αγώνας. Είχα και ένα τραυματισμό, σηκώθηκα έφτιαξα το ποδήλατο και ξανά μπήκα στον αγώνα. Ήταν πολύ ψηλό επίπεδο, το περίμενα πιο εύκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

30 Ιουλίου 2022

 

 

Search