Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προετοιμασίες για Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες

Οι προετοιμασίες για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του 2018 κορυφώνονται, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε παρούσα τόσο στις διεργασίες ενόψει των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από 4-15 Απριλίου στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας, όσο και των 18ων Μεσογειακών Αγώνων που θα ακολουθήσουν και θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας από 22 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου.

Γενική Συνέλευση ΔΕΜΑ
Στην Ταραγόνα πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου η Γενική Εκλογική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας και ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ Σταύρος Μιχαηλίδης. Σις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης επανεξελέγη στη θέση του Ταμία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΕΜΑ.

Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έγινε λεπτομερής παρουσίαση της προόδου των προετοιμασιών για τη διοργάνωση το επόμενο έτος των αγώνων στην Ταραγόνα, ενώ έγινε και παρουσίαση των αντίστοιχων εργασιών από το Οράν της Αλγερίας για τους Αγώνες του 2021. Από τις σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι η ανάθεση στην πόλη της Πάτρας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2019.

Είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, η συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής των Αγώνων στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, ενώ το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Αρχηγών Αποστολής στο οποίο την ΚΟΕ εκπροσώπησε ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ Σταύρος Μιχαηλίδης.

Σεμινάριο Αρχηγών Αποστολής “Gold Coast 2018”
Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε από 8-11 Οκτωβρίου, το Σεμινάριο Αρχηγών Αποστολής των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Γκόλντ Κόουστ της Αυστραλίας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Κοινοπολιτειακών Επιτροπών που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες. Την Κύπρο εκπροσώπησαν η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου που θα είναι η Αρχηγός Αποστολής και η Βοηθός Αρχηγός Αποστολής Άντρη Σιάλου.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των χωρών στους αγώνες καθώς και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Αυστραλιανή νομοθεσία σε ζητήματα έκδοσης βίζας και χρήσης αεροδρομίων. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα αφίξεων και αναχωρήσεων, δηλώσεων συμμετοχής, Αντι-ντόπινγκ, εισαγωγής όπλων των αθλητών σκοποβολής, διαμονής, διακίνησης, εστίασης, εισιτηρίων εισόδου, ασφαλείας, Μ.Μ.Ε. και Τελετών Έναρξης και Λήξης.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κοινοπολιτειακό Χωριό και σε αριθμό αγωνιστικών χώρων. Από τις παρουσιάσεις και τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και ετοιμότητα εκ μέρους των Αυστραλών για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, και μια πολύ καλή ομάδα ατόμων με γνώση του αντικειμένου και ενθουσιασμό για επιτυχία. Ταυτόχρονα τα ίδια στοιχεία διακρίνει κανείς και στις τοπικές αρχές κάτι που συμβάλλει ώστε να υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

 

Search