Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΟΕ με ΔΗΚΟ

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), κ. Νικόλα Παπαδόπουλο συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ντίνο Μιχαηλίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, μέσα στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΟΕ με τους πολιτικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς της Κύπρου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης εκ μέρους της ΚΟΕ ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και η Γενική Διευθύντρια κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη και από το ΔΗΚΟ ο υπεύθυνος του αθλητικού γραφείου κ. Ανδρέας Βασιλείου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο για τη δράση και τη λειτουργία της ΚΟΕ, επεξήγησε την πρόσφατη αναδόμηση της λειτουργικής δομής της Επιτροπής, ενώ παρουσίασε τον τριετή σχεδιασμό, ο οποίος ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται. Έθεσε ενώπιων του προέδρου του ΔΗΚΟ διάφορα θέματα που απασχολούν την ΚΟΕ και τον κυπριακό αθλητισμό ευρύτερα, ιδιαίτερα σε θέματα του οικονομικού τομέα και της κρατικής επιχορήγησης.

Τη συνάντηση απασχόλησε ειδικά η πρόταση της ΚΟΕ για θεσμική κατοχύρωση της Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα διασφαλίζει την αυτονομία και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή της. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η θέσπιση ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτέλεσε επίσης θέμα συζήτησης στη συνάντηση, με τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη και τις πιθανότητες εφαρμογής να εξετάζονται. Οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται η κατάλληλη διεργασία για να μπορέσει να ψηφιστεί ένας νόμος που θα εναρμονίζει την Κύπρο με τις διεθνείς νομοθεσίες και απαιτήσεις και να βοηθήσει στην πρόοδο του κυπριακού αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έδειξε ενδιαφέρον και κατανόηση και υποσχέθηκε να μελετήσει σε βάθος τα θέματα και μέσα από τις διεργασίες του κόμματός του θα κάνει ότι μπορεί για να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η ΚΟΕ για τη βελτίωση της κυπριακής κοινωνίας μέσω του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τη συνάντηση όσο και για το πνεύμα συναντίληψης που επικράτησε κατά τη συζήτηση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Οκτωβρίου 2018

 

 

Search