Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Previous Next

Συνάντηση της ΚΟΕ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δρ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) το πρωί της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου.

Την ΚΟΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής, ο πρόεδρος κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και η γενική διευθύντρια κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η ΚΟΕ με τους πολιτικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς της Κύπρου.

Αρχικά, η αντιπροσωπεία της ΚΟΕ ενημέρωσε τον Δρ. Χατζηγιάννη για την πλούσια δράση της Ολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας σημαντικό κομμάτι αφορά την εκπαίδευση, μέσω του προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας. Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε ακολούθως τον Δρ. Χατζηγιάννη για το θέμα της αποδέσμευσης της εγκεκριμένης από πέρσι κρατικής χορηγίας που ακόμη εκκρεμεί και δύναται να επηρεάσει πολύ σύντομα την ίδια τη λειτουργία της Ολυμπιακής Επιτροπής, ειδικά ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της Επιτροπής και κατ’ επέκταση της παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΚΟΕ για προώθηση της αναγκαιότητας θέσπισης ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας και της θεσμικής κατοχύρωσης της Επιτροπής, η οποία θα διασφαλίσει την αυτονομία και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της. Κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση των συγκεκριμένων στόχων θα χρειαστεί να αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Δρ. Χατζηγιάννης άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΚΟΕ, έδειξε κατανόηση και ενδιαφέρον και πρότεινε κάποιες ενέργειες που μπορεί να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΟΕ για την υλοποίηση των πιο πάνω στόχων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας τόσο για τη συνάντηση όσο και για το πνεύμα συναντίληψης που επικράτησε κατά τη συζήτηση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Οκτωβρίου 2018

 

 

Search