Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έφυγε" ο Θέμης Θεμιστοκλέους, πρωτεργάτης της Κυπριακής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, ο Επίτμος Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Θέμης Θεμιστοκλέους εκ των πρωτεργατών της Κυπριακής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο εκπλιπών υπήρξε ο ίδιος αθλητής και εκλέχθηκε πρώτος Πρόεδρος της Π.Ο.ΕΠ.Α. κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής της συνέλευσης (1963), θέση από την οποία υπηρέτησε το άθλημα μέχρι τον Οκτώβριο του 1975, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη του στην Κύπρο, και την αναγνώριση της στο διεθνή χώρο (1972).

Ο Θέμης Θεμιστοκλέους γεννήθηκε στον Ξερό τον Ιούνιο του 1939. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Σολέας και στη συνέχεια σπούδασε στην Αθήνα ραδιοτηλεγραφητής. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1960 και εργοδοτήθηκε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου μέχρι το 1974, όταν μετά από τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού, έφυγε από την Κύπρο για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Δεν έχανε όμως ποτέ την ευκαιρία όταν επισκεπτόταν την Κύπρο να παρευρίσκεται σε δραστηριότητες της Π.Ο.ΕΠ.Α.

Στις 27 Αυγούστου 2008, η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.ΕΠ.Α. ενέκρινε ομόφωνα την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου στον ιδρυτή της Ομοσπονδίας Θέμη Θεμιστοκλέους, κατόπιν αξιολόγησης των πολύ μεγάλων υπηρεσιών που προσέφερε διαχρονικά στο άθλημα.

Η κηδεία του Θέμη Θεμιστοκλέους θα τελεστεί στην Καλλιθέα (Αθήνα) την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους της εκλιπώντος.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
29 Οκτωβρίου 2018

 

 

Search