Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Young Ambassador Γιώργος Κονιαράκης στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), επισκέφθηκε πρόσφατα ο νεαρός πρωταθλητής μας στη δισκοβολία, Γιώργος Κονιαράκης, με την ιδιότητα του Young Ambassador στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Κονιαράκης -ο οποίος το 2015 στην Τιφλίδα είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση- στους Αγώνες του 2019 ανέλαβε το ρόλο του Κύπριου εκπρόσωπου στο πρόγραμμα «European Young Ambassadors», έχοντας μεταξύ άλλων την ευθύνη να συνοδεύει ως μέντορας την κυπριακή αποστολή και να προωθεί τα διάφορα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που «έτρεχαν» παράλληλα με τους Αγώνες.

Στην επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Γιώργος Κονιαράκης παρέδωσε στον αρχηγό αποστολής της Κύπρου στο Μπακού κ. Γιώργο Παναγίδη, ενώπιον του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνου Μιχαηλίδη, κομμάτι του υφασμάτινου τοίχου στον οποίο υπέγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες στους Αγώνες στο Χωριό των Αθλητών. Η κάθε μία από τις 48 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ έλαβαν από ένα κομμάτι του τοίχου, στέλνοντας έτσι τα μηνύματα των Αγώνων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Κονιαράκης είναι 20 ετών, αθλητής της δισκοβολίας και άριστος φοιτητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία στα U18 το 2016 και φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 το 2018. Πρόσφατα αναδείχθηκε και Πανελληνιονίκης, αφού πήρε την πρώτη θέση στη δισκοβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο δίσκο.

Στο 15ο Θερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων, το οποίο διεξήχθη στο Μπακού στα τέλη Ιουλίου, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών της ηπείρου μας μέχρι 18 ετών, η Κύπρος είχε εξαιρετική παρουσία, κατακτώντας τρία μετάλλια, ενώ αρκετοί αθλητές μας πέτυχαν και ατομικές επιδόσεις. Το χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Γρηγόρη Νικολάου στο τριπλούν και δύο χάλκινα από την Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα εις ύψος και τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι στα -60kg τζούντο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
12 Αυγούστου 2019

 

 

Search