Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η εκστρατεία Movember Cyprus στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Το Ολυμπιακό Μέγαρο επισκέφθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία Movember Cyprus, μέσω της οποίας εδώ και εννέα χρόνια, ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του ανδρικού καρκίνου και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να απέχει από τη σημαντική αυτή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού και τη συλλογή χρημάτων για τη στήριξη φορέων που βοηθούν την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ανδρών, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει στην εκστρατεία και στηρίζει την όλη προσπάθεια.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, και αρκετοί αθλητές έσπασαν κατά το παρελθόν αυτό που εθεωρείτο κοινωνικό ταμπού μιλώντας ανοικτά για τα πιο πάνω θέματα με τα οποία οι ίδιοι βρέθηκαν αντιμέτωποι» ανέφερε ο κ. Λεόντιος Τσέλεπος, εκ των ιδρυτών και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Movember Cyprus, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Το Movember Cyprus προγραμματίζει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της φετινής εκστρατείας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα παραθέσει στο Ολυμπιακό Μέγαρο προς το τέλος του μήνα.

Εκείνη τη μέρα, το ειδικά διαμορφωμένο μετακινούμενο παρπέρικο, το MAN VAN, θα βρεθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο για ξύρισμα μουστακιών, σηματοδοτώντας το κλείσιμο της φετινής «καμπάνιας» των 30 ημερών του Νοεμβρίου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πέραν της δικής της συμμετοχής στην εκστρατεία, θα προσκαλέσει και τις Ομοσπονδίες Μέλη της που στεγάζονται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό, για να συμμετάσχουν στην όλη εκδήλωση και να συνεισφέρουν για την επιτυχία της φετινής εκστρατείας.

Στο πλαίσιο των ετήσιων εκστρατειών, των τελευταίων εννέα χρόνων, το Movember Cyprus έχει συγκεντρώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό για να στηρίξει το στόχο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού για την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης, βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο, παραμένοντας ψυχικά υγιείς. Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο της ανδρικής υγείας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
16 Νοεμβρίου 2021

 

 

Search