Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας στην Πάφο εις μνήμη Ντίνου Μιχαηλίδη

Με μαζική παρουσία του κοινού, οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν για πρώτη φορά εκτός Λευκωσίας

Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Ιδιαίτερη τιμή για την ΚΟΕ»

Φαίδωνας Φαίδωνος : «Ξαναβλέπουμε το κέντρο της πόλης ζωντανό»

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην Πάφο, οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας». Τις φετινές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες εις μνήμη του τέως Προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη, συνδιοργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με τον Δήμο Πάφου, και είναι η πρώτη φορά που οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώθηκαν εκτός Λευκωσίας. Συνδιοργανωτής στον αγώνα Δρόμου, η εκκίνηση του οποίου δόθηκε στην πλατεία Κέννεντυ από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου και τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ήταν το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου». Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, το Μέλος του Ε.Σ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, το προσωπικό της ΚΟΕ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Γεώργιος Τσέλεπος, προσωπικό του Δήμου Πάφου, και ο Αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Λένος Κυριάκου. Η παρουσία του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΟΕ και του Δήμου Πάφου ήταν μαζική, όπως επίσης μεγάλος ήταν ο αριθμός των Δρομέων που έλαβαν μέρος στους αγώνες.
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο αγώνα δρόμου και στο κοινό που βρέθηκε στο χώρο των εκδηλώσεων, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε τα εξής : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Φαίδωνος για την προθυμία που επέδειξε να συνεργαστούμε. Στις 23 Ιουνίου γιορτάζεται επίσημα σε όλο τον κόσμο η Ολυμπιακή Ημέρα. Θεωρούμε ιστορική την μέρα των σημερινών εκδηλώσεων καθώς για πρώτη φορά οι εορτασμοί αυτοί μεταφέρθηκαν εκτός Λευκωσίας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, και οφείλεται πρωτίστως στον Δήμαρχο που αμέσως αποδέχτηκε και ανταποκρίθηκε να γίνουν στην Πάφο οι εκδηλώσεις. Ευχαριστώ επίσης όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δήμου Πάφου. Ευχαριστίες επίσης και στους χορηγούς της ΚΟΕ που στηρίζουν διαχρονικά τις προσπάθειες μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την επιλογή διεξαγωγής των εκδηλώσεων τη φετινή χρονιά στην Πάφο σημειώνοντας : «Το πιο ευχάριστο είναι ότι βγαίνει πια ο κόσμος έξω από τα σπίτια του, ξαναβλέπουμε το κέντρο της πόλης ζωντανό, και μικροί και μεγάλοι είναι εδώ για να τρέξουν».
Κύρια αγωνιστική εκδήλωση του προγράμματος, ήταν οι αγώνες δρόμου για παιδιά και ενήλικες που κάλυψαν αποστάσεις, 1χλμ και 5χλμ αντίστοιχα, σε διαδρομή που περιλάμβανε δρόμους στο χώρο της αφετηρίας που ήταν η Πλατεία Κέννεντυ κοντά στο Δημαρχείο Πάφου. Παρουσιάστηκε επίσης μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα «Νησιώτες».
Η ΚΟΕ εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και στο κοινό που συμμετείχε. Ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Υγείας, την Αστυνομία Κύπρου, και την Πολιτική Άμυνα Πάφου.
Θερμές επίσης ευχαριστίες προς τους χορηγούς της ΚΟΕ, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγού, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγού Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου.
Ακολουθεί ο πίνακας με τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων δρόμου ανά κατηγορία:

Δρόμος 5χλμ
Γενική Κατηγορία Ανδρών
1. Γεώργιος Χαράκης, 2. Σίμος Νεοφύτου, 3. Αλεξάντερ Γκραζχντάνκιν

Γενική Κατηγορία Γυναικών
1. Ζιάννα Γκέζελμαν, 2. Ευτυχία Χατζημιτσή, 3.Ιφιγένεια Μακρίδου

Νεανίδων 13-19 ετών
1.Ντενίσα Ζιταρου, 2.Ιωάννα Γεωργίου, 3. Αντριάνα Παφίτη

Εφήβων μέχρι 19 ετών
1. Φαμπιάν Σραμ, 2. Παναγιώτης Κουτσογιάννης

Γυναίκες ηλικίας 20-29
1. Ντάρια Κοβάλεβα, 2. Γιώτα Κυριάκου, 3.Καμίλα Κλαρκ

Άνδρες ηλικίας 20-29
1. Άρης Σκορδής, 2. Ανδρέας Παπαγεωργίου, 3. Μάριος Στυλιανού

Γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών
1. Νέλλη Σαχπαζίδου, 2. Μαρία Τσαούση, 3. Ελένη Σελεάρη

Άνδρες ηλικίας 30-39
1. Σεργκέι Κορσίκοφ, 2. Ρένος Μιλτιάδου 3. Ανατόλι Σαρντόφκσι

Γυναίκες ηλικίας 40-49
1. Σωτηρούλλα Παπαλαζάρου, 2. Κατερίνα Γεωργίου, 3. Χρυστάλλα Σαββίδη

Άνδρες ηλικίας 40-49
1. Ανδρέας Τόκαλος, 2. Χρίστος Θεοδώρου, 3. Παναγιώτης Γιαβρόπουλος

Γυναίκες ηλικίας 50+
1. Τζάκι Μπράουν, 2. Λίζα Γκουίν, 3. Θέκλα Στράιτομ

Άνδρες ηλικίας 50-59 ετών
1. Ιωάννης Αρέστη, 2. Τιμόφτε Τζέλου Λίβιου, 3. Αντύπας Τρύφωνας

Άνδρες ηλικίας ετών 60-69
1. Νίκος Νικολάου, 2. Σωτήρης Ναθαναήλ, 3. Νικ Σάδερλαντ

Άνδρες Ηλικίας 70+
1. Γιαννάκης Τσαούσης, 2. Τάσος Λαζάρου, 3. Μιχάλης Γεωργίου

Παιδικός Δρόμος 1 Km Γενική Κατηγορία
1. Ντανίλ Κούκιν, 2. Αντώνης Μιχαηλίδης, 3. Πωλίνα Κούκινα

Παιδικός Δρόμος 1 χλμ
1. Χριστοδούλου Κάλια

Κορίτσια 10-12 ετών
1. Μαρία Τάσιου

Αγόρια
1. Κώστας Παυλίδης, 2. Ταξιάρχης Ασημόπουλος

Κορίτσια 9-12 ετών
1. Εβελίνα Μιχαήλ, 2. Μαρία Κωνσταντίνου, 3. Μαριάννα Κουδουνάρη


Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
16 Ιουνίου 2022

 

 

Search